Láthatatlan biztonság: üvegkorlát a családi otthonokban

2023 jan 30. | Átalakítás

Szeretné családbaráttá tenni otthonát, viszont nem szívesen mondana le a stílusos építészeti megoldásokról? A jó hír, hogy nem kell a kettő közül választania, ha üvegkorláttal teszi gazdagabbá otthonát, biztonságos és sikkes lesz az enteriőr. Nézzük, hogyan lehet összeegyeztetni ezeket a szempontokat, és miért éppen az üveg a legjobb választás!

Ahol kisgyermekek vannak, ott megtelik élettel a tér, ám az az elevenség és huncutság, ami a kicsikre jellemző, könnyen vezethet balesethez egy rosszul megtervezett otthonban. Természetes, hogy ennek egyetlen szülő sem szeretne esélyt adni, ezért egy családi otthonban különösen fontos szempont a biztonság. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy az üveg éppen olyan alapanyag, ami nem tud megfelelni ennek a követelménynek, ám valójában kifejezetten jó választás.

A vastag biztonsági üveg masszív védelmi vonalat alkot, ahol arra van szükség, ráadásul egyéb korlátvariációkkal szemben a tömör üveg felületekre felmászni sem tudnak a lurkók. A törés lehetősége szinte teljes kizárt, de ha mégis megtörténik a baj, akkor sem keletkeznek éles szilánkok, amik sérülést okozhatnának.

Az üvegkorlát kemény felületén még a játék hevében sem könnyű sérülést okozni, nem karcolódik, sőt, kifejezetten időtálló, még az élettel teli családi otthonokban is sokáig bírja. Fontos kiemelni továbbá, hogy az üveget nagyon könnyű tisztítani, ami szintén fontos szempont ott, ahol bármilyen felületen előfordulhat egy kis festék vagy éppen csokoládé maradék.

Mindemellett az üvegkorlát színtiszta eleganciával ruházza fel az enteriőrt, légiesen könnyed és mivel átereszti a fényt, világossá, optikailag tágasabbá varázsolja a belső teret. Az üveg elemekkel remekül mutat a rozsdamentes acél, ami kiváló párosítás modern stílusú otthonokba, de a klasszikusabb irányzat kedvelőinek sem kell lemondani erről a megoldásról, az üveg fával is jó párost alkot.

Ha meggyőztük arról, hogy az üvegkorlát kifejezetten jó választás családi otthonokba, akkor cégünkre, a Luxart Metal Design Kft.-re van szüksége! Megvalósítjuk az elképzeléseinek megfelelő, biztonságos és látványos korlátot, amire sokáig számíthat majd az egész család. Nézzen szét a www.luxart.hu weboldalon, és kérje bátran ajánlatunkat a +36-1-344-1055-ös telefonszámon vagy a luxart@luxart.hu e-mail címen!