A cserépkályha még 2020-ban is hódít!

A mai cserépkályhák ősei még a 12.-13. században alakultak ki német és svájci mesteremberek hosszan tartó kísérletezgetésének eredményeként. A legelső cserépkályha változatok különlegessége az volt, hogy az agyagból készült falukra cseréptányérokat tapasztottak, így megtartották jobban a meleget és növelték a fűtőteljesítményt. Ezeket a tányérokat később felváltották az úgynevezett kályhaszemek, amelyek már a ma is ismert és előszeretettel használt égetett kerámiák elődei voltak. Ekkorra már számtalan formában és színvilágban lehetett beszerezni ezeket a berendezéseket.

A népszerűségük már ekkorra hihetetlen méreteket öltött, és sikerük azóta is töretlen. Bár ma már számtalan más alternatív fűtési lehetőség közül válogathatunk, mégis elmondható, hogy ez az ősi mesterség újra fellángolt és egyre többen szeretnének otthonra saját cserépkályhát. A mai cserépkályhák már sokkal díszesebbek, színesebbek és a hagyományos formáknak is búcsút intettek, így a professzionálisabb megvalósításnak köszönhetően, szebb és hatékonyabb cserépkályhák készülhetnek a megrendelők igényei szerint.

Bármilyen otthont feldob egy gyönyörű cserépkályha

Még régebben nem volt erre lehetőség, ma már akár a legmodernebb családi házakba is készíttethetünk modern külsejű cserépkályhát. A lehetőségek száma szinte végtelen, hiszen minden otthon stílusához igazíthatóak a különböző paraméterek, így a szín, a forma és a méret is. Mindössze a rendelkezésre álló hely, a szoba nagysága és az esztétikai megjelenés kérdésköreit kell megvizsgálni, mielőtt újdonsült fűtőtestünket megrendelnénk.

Azonban nem mindegy, hogy kivel készíttetjük el a cserépkályhát. Csakis nagy tapasztalattal, megfelelő referenciával és nagy múlttal rendelkező gyártót bízzunk meg, akik garanciát vállalnak az elkészített munkára. Ilyen például a Kályhacsempe Manufaktúra Kft. is Zalaegerszegen. Weboldalukon, a www.kalyhacsempemanufaktura.hu webcímen minden részletet megtudhatunk ezekről a csodálatos fűtő berendezésekről. Kérdéseinket pedig bátran feltehetjük az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen vagy a +36 92/510-235-ös telefonszámon.

ugrás az oldal tetejére