Funkció és stílus találkozása az ajtókilincsekben

Az otthonunkban vannak olyan tárgyak és kiegészítők, amik komfortosabbá, kényelmesebbé teszik a lakást. Ezekhez a tárgyakhoz elsősorban a funkciójuk oldaláról közelítünk; úgy gondolunk rájuk, mint amik megkönnyítik a hétköznapokat, biztonságosabbá teszik az életet, segítik a rutinfeladatok kivitelezését. A stílus és a design gyakran fel sem merül, ha egy ilyen kiegészítőből újat kell vásárolni. Az ajtókilincsek is ilyenek és éppen ezért méltatlanul elhanyagoltak.

Az ajtókilincsek szervesen hozzátartoznak az ajtókhoz, legyen az bejárati-, beltéri-, erkély-, vagy teraszajtó, ezzel együtt pedig egy otthon, vagy éppenséggel munkahely kiegészítőiként is jelen vannak, és ennek köszönhetően óhatatlanul az enteriőr stílusának részei.

Tehát az ajtókilincsek kiválasztásakor a stílus is a fő szempontok között szerepel. Egy gondosan megválasztott ajtókilincs felteszi az i-re a pontot, kiteljesíti a helyiségben uralkodó stílust. Nem véletlen, hogy számos formatervező, illetve építész szentelt külön projektet arra, hogy saját kilincseket tervezzen. A biztonsági tulajdonságok mellett a kilincs anyaga, színe, formája, stílusa lényeges, és az is számít, hol fogjuk azt használni. A jó ajtókilincs könnyen mozdítható, nem nyikorog, strapabíró és esztétikus. A tudatos választáshoz hozzátartozik, hogy a kilincset előbb az ajtóhoz választjuk, aztán pedig a szobához. Amennyiben egy uralkodó stílus alapján választunk, ügyeljünk a stílusjegyekre. Egy ilyen apró részlet is hozzátehet az enteriőrhöz, de el is ronthatja az összképet. Egy klasszikus réz kilincs például nem illik a modern legénylakásba.

Az www.smdoor.hu weboldalon sokféle ajtókilincs között válogathat, amiket cégünk, az SM-Door Projekt Kft. forgalmaz. Beltéri, bejárati és tűzálló ajtókra való kilincseket is kínálunk többféle stílusban, rendkívül kedvező áron. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, lépjen kapcsolatba cégünkkel elérhetőségeink egyikén: hívjon minket a 06-30-92-24-619-es telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@smdoor.hu e-mail címre!

ugrás az oldal tetejére