Nappali bútorok és az ergonómia

Természetes, hogy otthonunkat a praktikusság, stílus és kényelem hármasa alapján rendezzük be, mégis minden helyiségben más-más dolgokra érdemes figyelni. Általában a nappali berendezése terén van a legnagyobb szabadságunk, hiszen ez egy olyan helyiség, ami sokféle funkciót tölthet be, így a nappali bútorok összetétele és elrendezése is igen sokféle lehet az igényeknek megfelelően.

Ha a maximális kényelemre törekszünk, mégis van néhány alapvető szabály, amiket érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztjuk a nappali bútorokat és megtervezzük az enteriőrt. Nézzük, melyek ezek!

•    A kanapé vagy sarokgarnitúra kiválasztása során a mélységre tanácsos ügyelni, ha elsősorban ülésre lesznek használva, a mélyebb változatok nyújtanak nagyobb kényelmet, míg feküdni kicsit magasabban kellemes.
•    A nappali bútorokat úgy célszerű elrendezni, hogy nagyobb társaság esetén is mindenki rápillanthasson a másikra. Ha a tévé is fontos szerepet kap a helyiségben, azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az ülőhelyek kényelmes távolságra legyenek a képernyőtől.
•    A dohányzóasztal többnyire központi helyre kerül, ám célszerű figyelni arra, hogy maradjanak közlekedési útvonalak a nappali bútorok között. Az asztal magasságát érdemes az ülőbútorok méreteihez viszonyítani.

Ön hogyan képzeli el a tökéletes nappalit? Határozott elképzelése van, vagy még szeretne ihletet meríteni, esetleg szakértők tanácsát kérné? A Focus Lakberendezési Stúdió csapatára mindegyik esetben számíthat! Fedezze fel, milyen lehetőségeket kínálunk a nappali bútorok kapcsán, vagy ossza meg velünk egyedi ötleteit, és segítünk a megvalósításban!

Látogasson el www.focusbutor.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat szolgáltatásainkról, és betekintést nyerhet munkáinkba! Amennyiben kérdése lenne a nappali bútorokkal kapcsolatban, vagy más termékeink iránt érdeklődne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését az info@focusbutor.hu e-mail címen, valamint a +36-30-901-5354-es telefonszámon, szívesen segítünk!

ugrás az oldal tetejére