Az ősz elmaradhatatlan kellékei: füstölők

2017 aug 30. | Dekoráció

Ha belépünk egy ezoterikus termékeket forgalmazó üzletbe, rögtön megcsapja az orrunkat az a jellegzetes illat, ami a füstölőkből árad. Virágok, gyógynövények, édes és erős illatok keverednek. Ezeket, akár a saját otthonunkban is megidézhetjük, és elmerülhetünk a csodás illatfelhőkben, mely különösen jólesik a hamarosan beköszöntő borús őszi napokon.

Mielőtt gyufát ragadnánk, érdemes kicsit behatóbban is megismerni, hogy melyik illat mire való, milyen hatást vált ki belőlünk, hiszen az illatok nem csak a szaglószerveket stimulálják, de hatással vannak a hangulatunkra, sőt fizikai változást is képesek előidézni, akár gyógyítanak is.

A füstölők tehát illatuknál fogva aromaterápiás hatással bírnak, képesek befolyásolni a kedélyállapotot, megváltoztatni a hangulatunkat is. Érdekesség, hogy különböző kultúrákban gyakran használták őket szertartások alkalmával is. Ezeken a szertartásokon a résztvevők úgy hitték, hogy a belélegzett illatok képesek növelni a test életenergiáját, megtisztítja az aurát, megóvja az elmét a ködös és negatív gondolatoktól, segít tisztán gondolkodni, végül pedig megteremti a békés hangulatot.

Nem csupán a szertartások vezetői hittek a füstölők és az illatok erejében, de a gyógyítók is előszeretettel égették ezeket az illatos pálcikákat. Az ugyanis tény, hogy a füstölők égetése olyan eredményt produkál, mintha gőzzel sterilizálnánk, tehát nagyon jó csíraölő, baktériumölő hatással rendelkezik, a segítségével blokkolható a fertőzések terjedése.

A különféle füstölőket a hétköznapokban is alkalmazhatjuk, csupán meg kell határoznunk, hogy mi a célunk az illatokkal. Jó tértisztításhoz, munkához, egy romantikus randevúra, de meditációhoz, tanuláshoz vagy stresszlevezetéshez is. Így például az eukaliptusz és a fahéj élénkít, a jázmin oldja a szorongást, a magnólia békét teremt, a pézsma fáradtság ellen kiváló, míg a rózsa jó kedvre hangol.

A www.piercingrendeles.hu weboldalon rengeteg füstölőt megismerhet és beszerezhet, céljainak megfelelően. Válogasson bátran webáruházunkban, találja meg kedvenc illatait az őszi borongós délutánokra különleges és olcsó füstölőink között! Felmerülő kérdéseivel keressen minket bizalommal az info@piercingrendeles.hu email címen vagy a 70/600-09-99-es telefonszámon!