Növényládák és balkonnövények: mit ültessünk?

Bizonyára sokan sokan tekintettek már ámulattal a tipikus tiroli házakra, a rengeteg virággal az erkélyeken. Elképesztő színek és töménytelen mennyiségű virág varázsolja idillivé ezeket a házakat. De vajon mi a titkuk, hogyan csinálják? A jó hír az, hogy egy kis fantáziával és a növényláda megfelelő elhelyezésével bárki alkothat hasonló csodákat.

növényládák egyik legtipikusabb virága itthon és az alpesi házakban is a muskátli. Ez egy rendkívül hálás növéy, nem nehéz gondozni, cserébe viszont egész nyáron virágzik. Fontos, hogy napos helyre tegyük és gondoskodjunk a víz és tápanyag utánpótlásról. Ha olyan igazán színes, változatos összképet szeretnénk, akkor viszont érdemes nem csak muskátlit ültetni a növényládákba, hanem növénytársulásokat létrehozni. A muskátlihoz hasonló igényű fajtákat keressünk, melyek szintén igénylik a napsütést és a sok vizet! Ilyen például a petúnia, ami szintén hozzájárul a fent említett, idilli kép kialakításához. Az álló muskátli mellett gyönyörűen fog mutatni egy eltérő színű petúnia, például csodás a piros-fehér kombináció, de a bordó-sárga is ellenállhatatlan párost alkot majd. A növényládában a muskátli mellett a csüngő lobélia is jól fogja magát érezni, de a csüngőszegfű és a verbéna is igazán mutatós lesz. Persze ahhoz, hogy színes legyen az erkélyünk, nem muszáj különféle fajtákat összeültetni. Ha például egy növényládába két vagy háromféle színű muskátlit vagy petúniát ültetünk felváltva, akkor is gyönyörű összképre számíthatunk.

Mint látható, nem kell ahhoz sok, hogy az otthonunk erkélyét csodás virágtengerré változtassuk. Csupán néhány növényládára, növényre és egy kis fantáziára van szükség hozzá!

Amennyiben Ön is szeretne látványos, színes kombinációkat létrehozni, látogasson el cégünk honlapjára, a www.bandyplastics.hu weboldalra, ahol többféle növényládát talál hozzá! Ha kérdése merült fel, forduljon hozzánk bizalommal a +36705945105-ös telefonszámon vagy az info@bandyplastics.hu e-mail címen akár még ma, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

ugrás az oldal tetejére