Mi az a villanypásztor, és mi pontosan a szerepe?

A mezőgazdaságban, állattartásban egyaránt fontos a megbízható védelem mind a növények, mind az állatok számára. A védelmező szerepét többek között az olyan korszerű berendezések is betöltik, mint amilyen a villanypásztor is. A modern technológiának köszönhetően már lehetőség van arra is, hogy költséghatékonyan és eredményesen tudják megóvni a tulajdonukat a gazdák.

A villanypásztor egy olyan kerítés, amiben áram kering, ennek segítségével pedig kiválóan alkamazható mind az állattenyésztés, mind a növénytermesztés területén. A villanypásztorban keringő áram nem veszélyes az emberre, sem pedig az állatra, hiszen a használatának nem az a célja, hogy sérülést vagy maradandó károsodást, esetleg halált okozzon. Az áram nagysága szabályozott, ennek köszönhetően csupán jelzésszerű, csípésnek érzékelt áramütés éri azt, aki véletlenül vagy szándékosan hozzáér a villanypásztorhoz.

A villanypásztor szerepe egyértelmű, ugyanúgy szolgálja egy terület határainak kijelölését, mint a közönséges kerítés, de ezen kívül még arra is alkalmas, hogy távol tartson, illetve megakadályozza a kijutást az elkerített területről. Értelemszerűen, az állattartók számára azért hasznos a villanypásztor használata, mert meg tudják vele akadályozni az állataik elkóborlását, szökését, anélkül, hogy erre külön munkaerőt vagy drága eszközöket alkalmaznának. Ugyanakkor a vadkárok megelőzésére is alkalmas egy villanypásztor, mert a földektől és az ott nevelt növényektől távol tartja a kártevőket. A telepítése egyszerű, a használata hatékony, gazdaságos és biztonságos működés jellemzi, időjárásálló és időtálló egyben.

A Bentley Magyarország Kft. honlapja a www.speedrite.hu webcímen keresztül elérhető, ahol modern, hatékonyan működtethető villanypásztorokat mutatunk be azoknak, akik érdeklődnek ezek iránt a termékek iránt. Nézzen körül nálunk, és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-625-9329-es telefonszámon, munkatársaink mindenben szívesen segítenek!

ugrás az oldal tetejére