A cserépkályha építése és a jó időzítés

2021 dec 20. | Felújítási tippek

A cserépkályha építése sokak számára vonzó lehetőség, ám nem mindegy, hogy mikor vágnak bele a leendő tulajdonosok, a jó időzítés ugyanis kiemelten fontos egy ilyen tüzelőberendezés esetén. Mi nem csak különleges szépségű kályhacsempéket gyártunk és forgalmazunk, hanem a tervezésben szívesen segítünk!

Általános jelenség, hogyha az emberek szükségét érzik a felújításnak, korszerűsítésnek, és ahhoz minden lehetőség adott, szinte azonnal belevágnak. Azonban vannak olyan esetek, amikor jobb kivárni a megfelelő időt és okosan megtervezni az átalakítást, hiszen ezzel rengeteget nyerhetnek az érintettek. Pontosan ilyen a cserépkályha építése is, amit tanácsos a szakemberek ajánlása szerint időzíteni, azzal ugyanis egyszerűbbé és kényelmesebbé tehető a munka.

Rendszerint az igazán hideg, őszi-téli időszak beköszöntésével merül fel az igény a fűtésrendszer korszerűsítésére, hiszen ilyenkor szembesülnek a tulajdonosok azzal, hogy a meglévő rendszer nem tud eleget tenni az elvárásoknak. A megnövekedett piaci igény azzal jár, hogy a cserépkályha építése sokkal több, akár dupla annyi időt vesz igénybe, mint a fűtésszezonon kívül eső időszakban. Azzal is számolni kell, hogy a cserépkályhát legalább 4 hétig szárítani kell, miután elkészült, addig ugyanis nem alkalmas fűtésre, míg nem száradt ki teljesen. A tavaszi-nyári hónapokban jellemző melegnek köszönhetően a szárítás lényegében magától megoldódik, így az nem igényel külön figyelmet és plusz teendőt.

cserépkályha építését azonban nem csak az évszakokkal lehet összefüggésbe hozni, hanem az egyéb felújítási teendőkkel is. Abban az esetben, fa a falak is megújulnak, a vakolás után, viszont még a festés előtt ajánlott belevágni az építésbe, hiszen ez a munka rengeteg porral jár. A padlóburkoláshoz is tanácsos igazodni, mégpedig a terhelés miatt. Puha burkolat, például parketta vagy laminált padló esetén a burkolás előtt ideális a cserépkályha építése, míg kőburkolat, járólap esetén jobb, ha a kész burkolatra kerül a tüzelőberendezés. Természetesen mindenre van praktikus megoldás, de ha a felújítás több lépésből áll, így ajánlott megtervezni a munkafolyamatokat.

Amennyiben Önt is érdekli a cserépkályha építése, a legjobb helyen jár! Cégünk, a Kályhacsempe Manufaktúra Kft. gazdag kályhacsempe kínálattal várja, szakértőink pedig hasznos tanácsokkal és ötletekkel segítik a tervezést. Nézzen körül a www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalon, felmerülő kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-92-510-235-ös telefonszámon vagy az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!