Nádtető felújítással ismét kitűnő állapotú lesz a tető!

Az építészet számos területén alkalmazott módszer manapság, hogy a szakemberek régi, jól ismert alapanyagokkal dolgoznak, ám korszerűbb formában használják fel azokat. A nádtető többszáz éves hagyományra tekint vissza, ezt felélesztve és némileg továbbfejlesztve olyan tetőfedési megoldást lehet alkalmazni, ami felveszi a versenyt a modern építőanyagokkal is. A nádtető nem csak egyedülálló szépsége miatt népszerű, hanem remek hőszigetelő képessége miatt is jó választás, hiszen minden évszakban optimális hőmérsékletet biztosít. Ez egy rendkívül tartós tetőfedési megoldás, azonban mivel természetes anyag alkotja, néhány évente időszerűvé válik a nádtető felújítása. Miért van erre pontosan szükség, és mire lehet számítani, ha elérkezett az ideje?

A szélsőséges időjárást egyetlen természetes anyag sem viseli jól, a nádtető felújítást is elsősorban ez teszi szükségessé. A nádtető a gondos kivitelezés és az erős nádszálak alkalmazása ellenére sem képes hosszú távon ellenállni az erős napsütésnek, a nagy mennyiségben lezúduló csapadéknak, de a szél is károsítja idővel a felszínét.

nádtető felújítása esetén csak a felső, elhasználódott kévéket kell cserélni, ennek köszönhetően ez gyors és költséghatékony megoldást kínál a tulajdonosoknak. A felújítás precíz munkát takar, ugyanis a nád pontos és szoros rögzítésével hibátlan fedést kell kialakítani az alsó rétegekkel, úgy, hogy biztosítva legyen a szükséges szellőzés, valamint az optimális hajlásszög is. A nádtető felújítás eredményeként a tető újra tökéletesen fog funkcionálni és hibátlan megjelenését is visszakapja, ám a hosszú élettartam érdekében a műveletet célszerű 6-10 évente megismételni.

Amennyiben elérkezett a nádtető felújítás ideje, és szakszerű segítségre van szüksége, forduljon bátran tapasztalt csapatunkhoz! Látogasson el www.nadteto-straatag.com weboldalunkra, ahol bővebben tájékozódhat szolgáltatásunkról, és referenciáinkat is megtekintheti! Ha meggyőztük, és szeretné igénybe venni a nádtető felújítást, lépjen velünk kapcsolatba a +36-70-521-0738-as telefonszámon vagy a trimexen@gmail.com e-mail címen!

ugrás az oldal tetejére