Tetőfedő anyagok a terasz felújításához

Úgy érzi, lassan elérkezik az idő, hogy lecserélje a terasztetőt, de tanácstalan, hogyan is kellene nekilátni a feladatnak? Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, milyen szempontok alapján érdemes tetőfedő anyagot választani kifejezetten erre a célra!

A terasznak egyetlen, de annál fontosabb funkciója van; teret engedni a lazításnak, bármit is jelentsen ez a lakók számára. Ebből egyenesen következik, hogy a felújítás során két fő vezérelv mentén érdemes haladni, ez a kényelem és a megkapó hangulat, hiszen erre van szükség a kikapcsolódáshoz. Talán úgy tűnhet, hogy a terasztetőnek viszonylag kevés köze van mindehhez, ám valójában a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása fontosabb, mint elsőre látszik.

  • Nem csak a hőérzetet, hanem az egész miliőt befolyásolja, hogy a terasz árnyékol vagy éppen fényárban úszik. Ez abszolút az egyedi igényektől függ, hiszen értelemszerűen az az anyag, ami átereszti a fényt, a melegnek is jobban teret enged. A hagyományos tetőcserép például remekül árnyékol, a polikarbonát lemez pedig akár teljesen átlátszó is lehet.
  • Szintén nincs egyetlen jó válasz arra, hogy mennyire jó, ha a terasztető átereszti a hangokat. Vannak, akik megnyugtatónak találják, amikor hallják az eső kopogását, másokat viszont kifejezetten bosszant egy ilyen jellegű zaj. A zsindely az a tetőfedő anyag, ami a leghalkabbnak tekinthető, a fémlemez pedig jól hallhatóan kopog, amikor esik.
  • Végül érdemes átgondolni azt is, hogy milyen stílusra vágynak a lakók, a különböző tetőfedő anyagok ugyanis egészen más hangulatot teremtenek. Ezzel összefüggésben annak is van jelentősége, hogy milyen a homlokzat, hiszen a cél a kellemes összhatás. Míg a kerámia cserép a klasszikus vonalhoz illik, addig például a palatető egy kicsit modernebb hatást kelt.

Cégünk, az Ilovszky Tüzép Kft. tetőfedő anyagok változatos kínálatával várja, így bármi legyen is az elképzelése, nálunk megtalálja a teraszhoz passzoló változatot. Nézzen szét a www.ilovszkytuzep.hu weboldalon, és ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket bátran a +36-68-412-368-as telefonszámon vagy az ilovszky@ilovszkytuzep.hu e-mail címen!

ugrás az oldal tetejére