Tudjon meg többet a palatetők felújításáról!

2018 máj 2. | Felújítási tippek

Rengeteg épület esetében lehet találkozni palatetős megoldással, azonban az idő múlása, mint más építési alapanyagot, vagy szerkezetet, ezt is megviseli, ezért felújításra szorul. A kérdés csak az, hogy ennek folyamatát miként lehet kivitelezni, és milyen munkálatokkal jár a tökéletes megvalósítás.

Egyes esetekben a palatetők felújítása egy percig sem várathat magára, ugyanis a palatető a jégeső, a szerkezeti mozgások és az elöregedés miatt folyamatosan veszít szerkezeti stabilitásából, repedezik, törik és mohásodni kezd. Ez értelemszerűen jelentős műszaki gondokat okoz, ami az épület beázásához vezethet, ennek helyreállítása pedig plusz költség, aminek egyetlen ingatlantulajdonos sem örül.

A palatető felújításának legfontosabb előfeltétele, hogy a már meglevő palafedés vízelvezetésre alkalmas legyen, mivel így a plusz ráfedésként használt új fedőburkolatok alá nem kell tetőfóliát elhelyezni. Ellenkező esetben további költségekkel kell számolni, mert a munkálatokhoz használt új tetőfedő anyag alá páraáteresztő fólia beépítése szükséges. Emellett fontos, hogy a rétegek alatt kialakuló légrést a pára elvezetésének érdekében ki kell szellőztetni, ezáltal elkerülhetőek a vizesedések, beázások, vagy a penész megjelenése, és a tetőtér hővédelme is jelentősen javul. Az elöregedett palatetők felújítására különféle módszerek közül lehet választani, ami attól függ, hogy mennyire problémás az adott tetőszerkezet. Például az elszennyeződött palatető felújításának legkedvezőbb módszere a felületi mosás, aminek során magasnyomású gőzborotvával tisztítják meg a tető teljes felületét.

Ha további információkra lenne szüksége a palatető felújítással kapcsolatban, vagy szakembereket keres a kivitelezéshez, keresse bizalommal a Reorgbau Kft.! A minőségi szolgáltatást garantáljuk. Tájékozódjon tevékenységünkről honlapunkon, amelyet a www.reorgbau.com címen érhet el. Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-20-770-6226-os számon, vagy írjon e-mailt az info@reorgbau.com címre!