Akciós split klímát, de melyiket?

Szeretne klímát vásárolni, de elveszettnek érzi magát a számtalan különféle típus között? Ha szeret tudatosan dönteni, nem elég, ha választ egyet az akciós split klímák közül, hiszen sokféle szempontot kell figyelembe vennie, hogy megtalálja a megfelelő készüléket. Mi is tulajdonképpen az a split klíma, amiről mindenhol hallani, és hogy érdemes választani a végtelennek tetsző kínálatból?

A split klíma lényegében annyit tesz, hogy osztott klíma, mégpedig azért osztott, mert két részből, egy beltéri és egy kültéri egységből áll. Ez a technológia számtalan előnyt tartogat, hiszen tulajdonképpen, mindent, ami kellemetlen lehet a klíma használatában, ki lehet zárni a lakásból.

A kültéri egységben van a kompresszor, ami a zajforrás, sőt, a működés közben felszabaduló hő sem a belső teret melegíti a split klíma esetében, ez pedig azt jelenti, hogy az üzemeltetés kevesebb energiát emészt fel. Ezt nehéz túlszárnyalni, nem meglepő hát, hogy a piaci kínálat jelentős részét ez a típus teszi ki, ám éppen ezért ezzel nem is igazán lehet szűkíteni a lehetőségeket.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha ennyire jó egy ilyen készülék, miért nem elég beütni a keresőbe, hogy „akciós split klíma” és megvenni az elsőt, ami szembe jön? A válasz egyszerűbb, mint gondolná; azért, mert az a lényeg, hogy a készülék teljesítményben, funkciókban eleget tegyen az Ön egyedi igényeinek.

Milyen kérdéseket érdemes mérlegelni a választásnál?

•    Energiahatékonyság (SEER és SCOP érték)
•    Helyes méretezés – teljesítmény
•    Fűtésre optimalizált kivitel
•    Elhelyezés – zajszint
•    Párátlanító funkció
•    Szűrő rendszer

Ha ezekben a kérdésekben döntésre jut, máris tudni fogja, melyik az a készülék, amelyik valóban hasznos társ lesz az otthonában. Természetesen emellett az anyagiakat sem lehet figyelmen kívül hagyni, ha már tudja, hogy mire van szüksége, érdemes szétnéznie az akciós split klímák között.

Kedvező ajánlatokkal várja cégünk, az A-Klíma Kft.! Tekintse meg kínálatunkat a www.a-klima.hu weboldalon, és forduljon hozzánk bizalommal a +36-70-243-6998-as telefonszámon vagy az info@a-klima.hu e-mail címen!

ugrás az oldal tetejére