Milyen esetekben éri meg műanyag nyílászárókra váltani?

2023 febr 1. | Korszerűsítés

Napjainkban szinte minden téren előtérbe került a megtakarítás. Az egekbe szökött energiaárak miatt az emberek igyekeznek spórolni, és ahol csak lehet, visszafogni a fogyasztást. Ebben gyakran óriási előrelépést jelent a régi nyílászárók cseréje és ezáltal a jobb hőszigetelés megalapozása. Nézzük, milyen esetekben éri meg valóban műanyag nyílászárókra váltani!

Sajnos sok – nem új építésű – ingatlanban még mindig az eredetileg beépített ablakok vannak, azonban az is tény, hogy ezek cseréje nem két fillér. Mégis azt javasoljuk, ha Ön is ebben a cipőben jár, hogy fontolja meg, hogy korszerű műanyag nyílászárókra vált, mert ez a befektetés hosszú távon megtérül.

Azt, hogy mennyire jól zárnak, illetve hőszigetelnek az ablakok, Ön is ellenőrizheti: ha az ablakok felé közeledve érezhetően hidegebb a levegő, az egyáltalán nem természetes, hanem azt jelzi, hogy hiába fűt, a meleg könnyen kiszökik. Akár egy hőmérővel is ellenőrizheti, hogy mennyivel van hűvösebb az ablakok közelében, mint a lakás beljebbi részében.

Azt, hogy a nyílászárók rosszul záródnak, gyakran a lábon is lehet érezni: ha a padló szinte mindig hideg és úgy érzi, nem tudja eléggé befűteni a lakást, azt szintén okozhatja az ablakok elégtelen hőszigetelése. Már pedig az állandó jelleggel működtetett fűtés napjainkban egyáltalán nem olcsó, ezért érdemes arra törekedni, hogy ne legyen erre szükség.

Ha az Ön otthonában is régi, rosszul szigetelő ablakok vannak, akkor most mindenképp érdemes lecserélnie őket korszerű műanyag nyílászárókra, mert rengeteg spórolhat. Annak ellenére, hogy ez egy nagyobb kiadás, hosszú távon megéri beiktatni, hiszen minimalizálhatja a rendszeres kiadásait, az otthona fűtésére, illetve hűtésére elhasznált energiát.

A modern műanyag nyílászárókkal kapcsolatos bővebb információért látogasson el a www.baliner.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése merült fel, vagy egyeztetni szeretné a részleteket, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36 70 433 6348-as telefonszámon vagy az info@baliner.hu e-mail címen, szívesen segítenek Önnek mindenben!