Az élhető otthon megteremtéséhez elengedhetetlen a födém szigetelése!

Azok, akik családi házban laknak, nem is gondolnák, hogy a födém mennyire kulcsfontosságú szerepet játszik a téli időszakban a megfelelő hőmérséklet fenntartását illetően. Mivel a meleg levegő felfelé száll, értelemszerűen nem a homlokzati falakon fog távozni a helyiségből, hanem a födémen keresztül. Ez különösen akkor igaz, ha a homlokzati falak már rendelkeznek szigeteléssel, ezzel szemben a födém nem. Ha az Ön ingatlanából is hiányzik a födém szigetelése, mihamarabb pótolja azt!

Téli szezonban a fűtésre fordított kiadások 20-30%-a is elszökhet a szigeteletlen födémen keresztül, azonban nemcsak emiatt fontos a szigetelés mellett döntenie, hanem a szigetelt homlokzati fal és a szigeteletlen födém találkozásánál keletkezett hőhídak hatása miatt is. Ezeken a felületeken, ahol a hideg és a meleg falak találkoznak, számolnia kell a penész megjelenésével is. A födém szigetelésével tehát nemcsak a fűtési költségeken spórolhat, hanem az ingatlan állapotát is védi a penészesedéssel szemben, ennek köszönhetően a födém szigetelésével egyszerre két problémára is megtalálhatja a megoldást.

A födém szigetelése természetesen nemcsak a téli időszakban válik az ingatlanban lakók előnyére, hanem nyáron is. A legforróbb napokon a cserepek alatt akár 50-60 fokos meleg is lehet, ilyenkor pedig a padlástér még tovább melegíti az alapvetően elviselhetetlenül meleg földszinti helyiségeket. Azonban, ha van szigetelése a födémnek, akkor a padlástéri forróság nem lehet kihatással a lakótérre.

A födém szigetelés megvalósításához a legkiválóbb megoldás a cellulóz, ugyanis befúvásos technikával a legszűkebb helyekre is eljuttatható, alkalmazásával nem alakulhat ki hőhíd és telepítése is minimális bontással jár. Utóbbinak köszönhetően akár még a tél kezdete előtt is megvalósíthatja a födém szigetelést, így a kemény telet tökéletesen  szigetelt ingatlannal várhatja. A munkálatok megvalósításához vegye fel velem a kapcsolatot! Célom, hogy munkámmal élhető környezetet biztosítsak az ingatlantulajdonosoknak. Szolgáltatásaimról honlapomon tájékozódhat, amit a www.szigetelescelluloz.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon telefonon, a 06-70-701-1479-es számon vagy írjon e-mailt az info@celluloz-hoszigeteles.hu címre!

ugrás az oldal tetejére