Legyen körültekintő a gáztűzhelyek bekötésekor – Ha nem így tesz, büntetésekre számíthat!

2018 júl 2. | Praktikus megoldások

A villanytűzhelyek mellett manapság még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a gáztűzhelyek, elsősorban az árfekvésük miatt. Esetükben nem szabad megfeledkezni arról, hogy bekötésüket nem lehet avatatlan kezekre bízni, mert nemcsak biztonsági kockázata van, hanem szabályokat is sérthet. Ezért fontos, hogy körültekintő legyen a gáztűzhely bekötését illetően és mielőtt igénybe venné ezzel kapcsolatban szakember közreműködését, tájékozódjon a kritériumokról!

A 2012-es, „A” kategóriás gázkészülékek felülvizsgálatával kapcsolatos kormányrendelet szabályozza a gáztűzhelyek bekötésének kritériumait is. Az azóta is érvényben lévő szabály előírja, hogy égéstermék-elvezető készüléket, vagyis szagelszívót kell telepíteni, valamint a helyiség átszellőztetését is meg kell oldani, ami azt jelenti, hogy a helyiségben biztosítani kell a megfelelő mennyiségű levegő-utánpótlást. Erre a szabályozásra azért volt szükség, hogy minél több ember olyan környezetben élhessen, ami nem jelent veszélyt a saját és mások testi épségére sem. Ha ez nem áll rendelkezésre a gáztűzhelyek bekötésekor, súlyos büntetéseket kockáztathat.

A gáztűzhely bekötésekor a szakember segítségét semmilyen körülmények között nem szabad elhagyni, ugyanis egyes egyesetekben szakszerű tervet is szükséges készíteni a betelepítéshez, illetve a szakmai kontrollra mindenképp szükség van, így a gáztűzhely biztonságosan és rendeltetésszerűen használható lesz a jövőben. A műszaki-biztonsági vizsgálatot tehát csak hozzáértő végezheti!

Ha a gáztűzhely bekötéséhez megbízható és tapasztalt szakembert keres, vegye fel a kapcsolatot a Profi-Munka Plusz Épületgépészeti, Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.-vel! A minőségi szolgáltatás szakembereinkkel garantált. További információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.prof-karbantarto.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-329-4110-es számon vagy írjon e-mailt a profikarbantarto@gmail.com címre!