Melyek a nélkülözhetetlen teendők a kertgondozás terén?

2018 aug 31. | Praktikus megoldások

Szinte mindenki szereti a természetet, szívesen tölti szabadidejét a friss levegőn, zöldellő pázsittal és színpompás virágokkal körülvett kertben. Ám a gyönyörű látványt és az ennek köszönhető kellemes közérzetet csak akkor adja meg a zöldterület, ha a kertgondozást érintő valamennyi teendő rendszeresen el van végezve. Bizony, a kerti munkák összetettebbek, mint gondolnánk, hiszen többféle feladat vár a tulajdonosokra, amiket a telek adottságainak, az évszaknak, a növények eltérő igényeinek megfelelően szükséges megvalósítani. Lássuk, melyek a legalapvetőbb teendők, melyeket nem szabad elhanyagolni a kertgondozás során!

  • A metszésre nem csupán azért van szükség, hogy a növények megőrizzék formájukat, hiszen ha nem gondoskodunk róla, a fák, sövények és cserjék felkopaszodnak. A növények rendszeres visszametszésével azok szépen fejlődnek, dús levélzettel, gazdag terméssel ékesítik a kertet.
  • A pázsit ápolásának kulcsa a fűnyírás, ezt a kerti munkát 4-10 naponta érdemes megismételni. A gyakori nyírásnak köszönhetően több oldalhajtásra számíthatunk, mely sűrűbb pázsitot ígér. Optimális hosszúságra kell törekedni, a túl hosszú szálak gombásodásra hajlamosak, a gyep megritkulhat, míg a túl rövid fű könnyen kiéghet.
  • A locsolás minden növény alapvető szükséglete, mellyel kapcsolatban a legfontosabb, hogy évente kétszer gondoskodjunk az öntözőrendszer karbantartásáról. A fagyos téli hónapokat megelőzően vízteleníteni szükséges a rendszert, ami ha nincs elmulasztva, tavasszal csak a teljes körű ellenőrzés a teendő.

Zöld pázsitra és szépen fejlődő virágokra vágyik környezetében? Otthonos, hangulatos kertet szeretne, de nincs ideje a kertgondozásra? Ismerje meg cégünk, a Green Forage Kft. tevékenységét! Szakértő csapatunk munkatársai valamennyi kerti munkában jártasak, így bátran ránk bízhatja a teendőket, levesszük a terhet a válláról, hogy az Ön feladata csupán a jól megérdemelt pihenés legyen a saját kertjében! Látogasson el www.kertgondozas.net weboldalunkra, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit! Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, esetleg kérdése merült fel, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-599-9317-es telefonszámon vagy az info@kertgondozas.net e-mail címen!