Milyen lehetőségek vannak a galériaépítés terén?

2023 jan 30. | Praktikus megoldások

Úgy érzi, hogy kezd szűkössé válni a lakás, és szeretné praktikusan bővíteni az életteret? Ha a belmagasság engedi, a galériaépítés a legkézenfekvőbb megoldás, ám ezen belül is többféle lehetőség van, ezért érdemes egy kis időt szánni a tervezésre. Az alábbiakban körüljárjuk egy kicsit a témát, hogy Önnek is segíteni tudjunk okosan kihasználni a teret!

Rengeteg élethelyzet adódhat, ami azzal jár, hogy a korábban tágasnak ítélt lakás mintha hirtelen összezsugorodna. Ha bővül a család vagy már elég nagyok a gyerkőcök ahhoz, hogy külön szobát kapjanak, netán valaki home office-ra szeretne váltani, extra helyre van szükség. A költözés általában a legvégső opció, és nincs is szükség ekkora procedúrára, ha a hely engedi a galériaépítést.

Galéria rendszerint a nappaliba, esetleg az étkezőbe kerül, sőt, ha jó az elrendezés, szóba jöhet a konyha is. Alapvetően kétféle konstrukció válik be a gyakorlatban, ez a fekvő- és az állógaléria, nézzük meg ezeket egy kicsit részletesebben:

•    Ha legalább 3 méter a belmagasság, akkor már szóba jöhet fekvőgaléria, ám a funkciót illetően ebben az esetben szűkre szabottak a lehetőségek. Hálószobának tökéletes megoldás ez is, amire viszont érdemes figyelni, hogy a galéria alatt maradjon nagyjából 2 méternyi magasság, illetve a helyiségnek maximum a fele legyen beépítve.
•    Abban az esetben, ha a belmagasság eléri a 3,6 métert, már lehet állógalériában gondolkodni, ami egy teljes értékű szintnek felel meg. Egy ilyen konstrukciónál már bátran lehet ötletelni a funkciót tekintve és nagyobb terület is beépíthető anélkül, hogy az optikailag összenyomná a teret.

Bármi legyen is az elképzelés, első a biztonság, ami a galériaépítés esetében jól terhelhető szerkezetet, okosan kialakított lépcső- és korlátrendszert jelent. Természetesen az egyedi igényeknek is teret kell engedni egy ilyen átalakítás esetén, ám ha az alapok megvannak, a dizájnt illetően szabadon szárnyalhat a fantázia.

Ha úgy véli, hogy a galériaépítés lenne a legjobb megoldás, hogy újra maximális kényelmet élvezzen a család, akkor cégünkre, az Euro-Fém Kft.-re van szüksége. A helyszín adottságaira szabott, biztonságos és stílusos konstrukcióval bővül otthona, ha ránk bízza magát. Tevékenységünkről a www.euro-fem.hu weboldalon tudhat meg többet, ajánlatot pedig a +36-20-971-6829-es telefonszámon és az info@euro-fem.hu e-mail címen kérhet, várjuk megkeresését!