Mit érdemes tudni a gallyazásról?

2019 jan 31. | Praktikus megoldások

A szép és rendezett kert irigylésre méltó, hiszen a nyugalom szigete lehet a lakóknak egy hosszú, fárasztó nap után. Ám ne felejtsük el, hogy emögött rengeteg munka rejlik, hiszen valamennyi növény csak akkor fejlődik szépen, és ajándékoz meg pompás látvánnyal, ha rendszeresen ápoljuk. Azt hihetnénk, hogy a fákra csak akkor kell figyelmet fordítani, ha megtámadja azokat valamilyen betegség, de a rendszeres gondozás itt is elengedhetetlen. Az egészséges fejlődés biztosítása mellett a fák esetben akkor is szükségessé válhatnak bizonyos teendők, ha veszélyessé vált egy-egy példány.

Gallyazás segítségével a feleslegessé vált, túlnőtt ágaktól szabadíthatjuk meg a fát és tehetjük biztonságosabbá környezetünket. A palásthoz simulóan szükséges eltávolítani az ágakat, a folyamatot a fa tövétől kell kezdeni. Fontos, hogy a gallyazás során ügyeljünk arra, hogy ne fűrészeljünk bele a fa palástjába. A gallyazáshoz ideális időpont és a kezelési technika egyaránt eltérő lehet a különböző fajoknál, ezért igen lényeges, hogy mindig vegyük figyelembe a növény igényeit.

A szakszerűtlenül végzett faápolásai munkák több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot, akár a növény teljes pusztulásával is járhatnak! Amennyiben bizonytalan ismereteiben vagy egyszerűen csak nincs ideje ezekre a teendőkre, bízza a gallyazást profikra! Cégünk, a Green Forage Kft. csapata rendelkezésére áll valamennyi kerti munkával kapcsolatos feladat elvégzésében!

Látogasson el honlapunkra, amit a www.kertgondozas.net webcímen érhet el, és ismerje meg tevékenységünk részleteit! Amennyiben szeretné igénybe venni gallyazás szolgáltatásunkat vagy kérdése merült fel, bátran keressen fel minket elérhetőségeink egyikén! Hívjon minket a +36-20-599-9317-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@kertgondozas.net e-mail címre, szakértőink segítségére számíthat! Döntsön a szakszerű gallyazás mellett, és mi gondoskodunk róla, hogy a kertjében lévő fák biztonságosak, egészségesek és gyönyörűek legyenek!