A díszfaiskolánkban különleges fajták is találhatóak

2024 febr 2. | Trendek

Az újkígyósi díszfaiskola nyitva áll a vásárlók előtt. Válasszon új fákat a kertbe, klasszikus és különleges fajtákat is talál a kínálatban!

A gránátalma nem tartozik a magyar kertek gyakori lakói közé, mégis érdemes vele próbát tenni. Sokan nem is gondolnák, hogy a boltok gyümölcs osztályán kapható egzotikus gyümölcsöt maguk is meg tudják termelni. Az igazság az, hogy a hazai kertekben is lehet a gránátalma fáknak ideális körülményeket biztosítani.

A gránátalma nem igényes, de annál különlegesebb fajta

Balkonra és kertbe is kerülhet egy az érdekes gyümölcsű és káprázatos virágú gyümölcsfa. Egyszerre lehet díszfa és gyümölcsfa is belőle, mert mindkettő típusnak meg tud felelni. Több fajtája is létezik ennek a növénynek, vannak visszafogottabb külsejű és látványosabb fajták is, amiket kifejezetten dísznövénynek szántak.

Talán meglepően hangzik, de a  gránátalma nemcsak egzotikus, de könnyen gondozható fa is. Nem kell tehát megijedni tőle, a  gránátalma fa vásárlás sem jelent pénzkidobást.

A fa legfontosabb jellemzői közé sorolható a közepes vízigény, a helyi éghajlat iránti fogékonyság, ennek köszönhetően télálló is. Kedveli a napos helyeket, az átlagos talajjal is elvan, de a humuszos föld a legjobb a számára.

Kifejezetten magas fáról van szó, ami rendszeres metszés nélkül több méter magasra, akár öt méteresre is meg tud nőni.

Metszéssel cserje, bokor, de akár még sövény is válhat belőle, amit különösen dekoratívvá tesznek a narancsszínű, rózsaszínes virágai és a dús, hosszúkás levelű lombozata. A virágok júniusban kezdenek nyílni, ezt követően nem sokkal pedig a gyümölcsök is megjelennek. Szerencsés fajta, mert nem érzékeny a kártevőkre, csak ritkán kell ilyen problémával számolni.

A különleges fajták is képviseltetik magunkat a faiskolánkban. Látogasson el személyesen hozzánk és válogasson a régi és új növényeinkből! Az Újkígyóson található helyszín címét a www.baloghfaiskola.hu webcímen találja meg. További kérdésekkel keresse kollégánkat a megrendeles@baloghfaiskola.hu email címen vagy a 06 30 300 4953 telefonszámon!