A hálószoba és a franciaágy: stílus és funkció

2023 dec 4. | Trendek

A hálószoba uralkodó bútora a franciaágy. Az ágyat úgy kell összehangolni a szoba többi részletével, hogy egyszerre legyen stílusos hely és megnyugtató szoba pihenéshez.

Egy igazi ágy nagy méretű, minőségi, kényelmes fekvőfelülettel rendelkezik és emellett tükrözi a tulajdonos ízlését is. Egyre gondolunk, egy modern franciaágy a felsorolt jellemzőknek eleget tud tenni.

Tanácsok hogyan kapjon helyet a franciaágy  a hálószobában

Az ágyat támlával a fal felé fordítva úgy érdemes elhelyezni, hogy körbe lehessen járni, így meglesz mindenkinek a saját oldala. Ne közvetlenül az ajtó mellett kapjon helyet, de jó, ha rá lehet látni a nyílászáróra az ágyból.

Az ágy és a szoba színeinek kiválasztásakor is a nyugtató hatású árnyalatokra törekedjen. Ilyen árnyalat a krémszín vagy a bézs. A hűvös kékek, mályvák és zöldek, illetve ezek kombinációi mellett a lágy sárgák és fehérek is ideálisak hálószoba színeknek. A nyugalomra, mint hívószóra nagyszerűen rezonálnak a semleges színek, mint a tojáshéj, a csontszín vagy a szürkésfehér.

Az idei trendek is kedveznek a nagy méretű franciaágyaknak, ezeknek a középpontba állítása kifejezetten divatosnak számít. A látványos fejtámlákkal tervezett ágyak szintén illenek a trendkövető hálóba, ahol a párnák és ágytakarók otthonosan elrendezett kompozíciója még hívogatóbbá teszi az ágyat.

A lakberendezési tárgyak, kiegészítők között a természetes anyagok kapnak reflektorfényt, illetve ezek valósághű utánzatai. A hatalmas franciaágy mellett jól mutatnak a rattan, fonott, légiesebb lámpák, polcok, de a natúr ágytakaró vagy a fa dekortárgyak is. Nem kell méregdrága berendezési tárgyakkal telepakolni a hálószobát, hogy az minőséginek tűnjön.

A bútoráruházunkból online tud új berendezést rendelni az otthonába. A hálószoba, a nappali vagy a gardrób is kaphat csodás, új bútorokat. A megrendelhető bútorokról fotókat és rövid leírást talál a www.butor7.hu honlapon. Amennyiben szüksége van további felvilágosításra, kérje az info@butor7.hu email címen, üzenetben!