Üvegfal ötletek, hogy otthona világos, látványos és praktikus legyen

2023 máj 10. | Trendek

A modern építészet egyik legfontosabb alapanyaga az üveg, elég csak a hatalmas üvegfelületekkel ellátott, korszerű irodaházakra gondolni. Azonban napjainkban már nem csak az irodákban és közületekben játszik fontos szerepet, hanem az otthonunkban is. Az alábbiakban olyan üvegfal ötleteket mutatunk be, melyeknek köszönhetően jobban képbe kerülhet, hogy ezek a szerkezetek valójában mennyire sokoldalúak.

Üvegfalakkal gyakran találkozni irodákban, irodaházakban, ahol térelválasztóként funkcionálnak. Azonban otthon is remekül használhatóak ilyen célból, hiszen az üvegnek köszönhetően a térérzet elveszítése nélkül, a természetes fény megtartása mellett gondoskodhatunk kisebb-nagyobb területek leválasztásáról.

Nagyszerűen alkalmazható például kisebb lakásokban, ahol a nappali egy részét kellene leválasztani akár hálószobának, akár dolgozószobának. Így megőrizhető az intim szféra, de arról sem kell lemondani, hogy a természetes fény bejárja az egész lakást.

Átlátszó üvegből átláthatatlan térelválasztó?

Bizony! Ugyan az üveg alapvetően egy átlátszó anyag, mégsem kell, hogy a belőle készült térelválasztó is az legyen. Az üvegfalak mattíthatóak, de akár dekorfólia is elhelyezhető rajtuk. Így a fényt még mindig beengedik, de kíváncsi tekintetek elől elrejtik a leválasztott területet. Egy függönnyel kombinált üvegfal pedig mindig az aktuális igények szerint használható.

Jó tudni, hogy az üveg jól hang- és hőszigetel, így komfortossá teszi a leválasztott területet, de még a költségek csökkentésében is segít, azzal, hogy kisebb, eltérő hőmérsékletet igénylő területekre osztja a helyiséget.

Amennyiben ötleteink felkeltették az érdeklődését, tekintse meg üvegfal referenciáinkat  a www.vrt-uvegfalak.hu weboldalon, és ha elnyerték a tetszését, keressen minket, hogy az Ön elképzelését is megvalósíthassuk! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a +36 20 978-9744-es vagy a 06 (1) 239-4525-ös telefonszámon, illetve a vrt@vrt-uvegfalak.hu e-mail címen. Kérje ajánlatunkat, válasszon Ön is modern, stílusos térelválasztót otthonába!